martes, enero 30, 2007

Nous Veïns ,..... Histories de Africa

és una iniciativa de l’associació Orient@-T que pren com a punt de partida l’aplicació de les noves tecnologies (blogs) per atraure i sensibilitzar l’opinió pública, sobre el problema de la immigració irregular, essent els immigrants la principal font informativa d’aquesta situació, tot contribuït a la seva integració social i a la convivència cívica.


Nous Veins .... a Espanya procedents de Africa,... en el trajecte, a la arribada i en "els primers pasos" ....




Histories de Africa momentos-dulces?








En el tractament que fan els mitjans de comunicació sobre el fenomen de la immigració, es fa més èmfasi en les arribades massives i caòtiques que en els processos d’integració. Els motius de la immigració clandestina (mala situació econòmica, inseguretat, polítiques corruptes...) semblen quedar en un segon lloc davant l’amenaça amb que la societat veu els nou vinguts. És necessari sentir de la seva veu allò que han viscut i que els ha portat a jugar-se la vida per poder progressar. Solament el seu testimoni pot fer-nos sentir identificats amb la seva necessitat de lluita per sobreviure.

Nous Veïns– Xarxa Comunic@d’or és un espai a l’abast de tots on compartir vivències, on els immigrants poden fer sentir la seva veu explicant les seves històries:


Parlen de les situacions viscudes durant la preparació i la realització del viatge, així com la seva arribada a Espanya o Europa.

  • De situacions en les que expliquen el procés d’integració.
  • Els problemes viscuts amb el control i la regularització.
  • Delictes i successos en els que es veuen implicats.


Nous Veïns ha volgut apropar-se a aquesta realitat a través d’un comunic@d’or, Samba, natiu de Senegal que és en aquests moments el “reporter” del projecte, (Comunic@dor . Els seus orígens i la seva experiència ha ajudat a que pugui apropar-se als nou vinguts trencant les barreres de d’idioma i la cultura. D’aquesta forma el protagonista que explica i el que recull, ambdós africans, poden reflectir amb un major realisme i proximitat aquesta situació límit de les persones que han passat per aquest tipus d’experiència.